Fogászati asszisztensek

„A gyermekekhez végtelen türelem, szeretet, odaadás, és sok-sok biztatás szükségeltetik. Hiszem hogy a biztatás erőt ad, a szeretet bizalmat, türelem pedig rózsát terem.”

Fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Kedvenc mesehős: Aranyhaj

2020 júniusában végzett a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába. 2020 ősszel csatlakozott a DentálKópé csapatához. Lelkesen segíti az orvosok munkáját, bátorítja a még félős kis pácienseket. Mivel nagy családban nőtt fel, otthonosan mozog a gyerekek világában. Különleges képességgel találja meg velük a hangot, szereti mókával rávezetni őket egy-egy beavatkozásra. “Manóűzésre” mindig készen áll!

Szabdidejét szívesen tölti mozgással, szeret futni, teniszezni, túrázni, de nem veti meg a nyugodtabb tevékenységeket, így az olvasást sem. Hobbi szinten maga is ír, és maradék idejében szeret sürgölődni a konyhában is, ahol egyre nagyobb tapasztalattal főz különleges ételeket.

Orbán Eliána – dentalhigiénikus – DentalKópé a mesebeli gyerekfogászat

Orbán Eliána

fogászati asszisztens, dentálhigiénikus
Hesz Rita – fogászati asszisztens

Hesz Rita

fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

„Ehhez a hivatáshoz rengeteg kreativitásra, fortélyra van szükség, de ettől szép és változatos ez a munka. A gyerekek úgy érzem, fiatalon tartanak, főképp lelkileg. Mindig meglep az őszinteségük. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az új hivatásra, amitől jobb emberré válhatok.”

Kedvenc mesehős: Rumini, aki egy zöldfülű kisegérből bátor kalandorrá válik.

Hobbijai: Szabadidejében szeret varrni, különösen patchwork technikával, sokat társasjátékozik, de mióta nagymama lett, a családdal, unokákkal tölti legszívesebben a hétvégéket.

1990-ben egészségügyi szakközépiskolában érettségizett és 2020 nyarán végzett fogászati asszisztensként. Klinikai fogászati higiénikusnak tanul, és itt, a DentalKópéban pedig még inkább látja, milyen fontos a prevenció, a megelőzés, és hogy a szájápolást nem lehet elég korán elkezdeni. Nagycsaládos anyukaként könnyen szót ért kicsi pácienseivel, nagymamaként pedig sokkal elnézőbb velük szemben.

„Küldetésem, hogy jókedvre derítsem, bátorsággal töltsem fel a kis kópékat, hogy félelmeiket elűzve könnyedén sétáljanak be velem csodaország kapujába, ahol a doktornénik segítségével elkergetjük fogaiktól a gonosz manókat.”

Kedvenc mesehős: Franklin

Hobbija: a kézilabda

2020 júniusában végzett a Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző Intézményében, mint fogászati asszisztens. 2022 januárjától a DentalKópé csapatának lelkes, fiatal tagja. Gyermekkora óta tudta, hogy emberekkel szeretne foglalkozni, sokáig terve volt, hogy óvónő lesz, de a gyerekek szeretete mellett mindig is közel állt a szívéhez a fogászat. Vidám, energikus személyiség, aki könnyen teremt kapcsolatot a gyerkőcökkel. Igazi csapatjátékos, aki a manóűzés során mind az orvosokat, mind a rendelőbe érkező gyermekeket átsegíti a nehézségeken. Fontosnak tartja a testmozgást, 8 éves kora óta kézilabdázik. Ha netán elfáradna, szeret filmeket, meséket nézni vagy olvasni.

Varga Flóra –  fogászati asszisztens – DentalKópé – A mesebeli gyerekfogászat

Varga Flóra

fogászati asszisztens
Berta Csenge – fogászati asszisztens – DentalKópé – A mesebeli gyerekfogászat

Berta Csenge

fogászati asszisztens

„Én szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy a szüleim nagyon sokat foglalkoztak a szájhigiéniámmal, ezért nincsenek problémáim a fogaimmal. Szeretném átadni ezt a tudást a szülőknek és gyerkőcöknek egyaránt. Célom, hogy segítsem és megkönnyítsem az orvosok munkáját, az már csak plussz hogy ezt aranyos gyerekek között tehetem meg. ”

Fogászati asszisztens

Kedvenc mesehős: Sitka, a mackótestvérekből

Csenge 2022 júniusában került hozzánk friss fogászati asszisztensi végzettséggel. Tanulmányait a Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző intézetében folytatta, s már a legelején nyilvánvaló lett számára, oklevele megszerzését követően gyerekfogászaton szeretne dolgozni, így lelkesen kezdett neki karrierjének gyerekfogászatunkon. Könnyen megtalálja a hangot a gyerekekkel, így a kezelések, fogászati beavatkozások hathatós közbenjárására könnyen játékos csínytevésekké válnak. Kifejezetten szereti rávenni a félős gyerekeket különböző kezelésekre, ezzel megkönnyítve nem csak az orvosok munkáját, de segítő attitűdjével sokat hozzátesz, hogy a fogászat, a kezelésekhez való viszonyulás könnyebbé és félelemmentessé váljon a gyerekek számára. Az angolul beszélő kis páciensekkel sem gyűlik meg a baja, mivel jól beszéli a nyelvet.