Ózonkezelés, ózonterápia

Ózonkezelés - egy különleges módszer a fogszuvasodás ellátásában

ÓZONTERÁPIA  – ÓZONKEZELÉS

Az ózon közismerten erős fertőtlenítő hatása révén képes a kórokozókat elpusztítani. Fogászati használata forradalmi újításnak köszönhető, mivel egy olyan szilikon sapka segítségével történik, amelyet ha a fogra illesztünk, vákuum segítségével hermetikusan tapad a fogra, így az ózon gáz nem tud a levegőbe jutni. Használjuk kezdeti fogszuvasodás megállítására, előrehaladott fogszuvasodás lelassítására, frissen előtört fogak barázdáinak kezelésére, fognyaki szuvasodásra, afták, herpesz kezelésére, gyökércsatorna fertőtlenítésre. Az ózonkezelés előnyei: fájdalmatlan, egyszerű, gyors beavatkozás, ezért is alkalmazzuk szívesen a gyermekfogászatban. Az ózonterápia nagy segítség a gyermekek fogászati beszoktatásában is, hiszen általában semmilyen negatív emléket nem okoz.

 

A KEZDETI FOGSZUVASODÁS ALTERNATÍV KEZELÉSE

A kezelendő fogfelület alapos megtisztítása után lézeres fogszuvasodás-mérővel bemérjük a szuvasodás okozta károsodást. Ózonkezelésre akkor van lehetőség, ha a szuvasodás kezdeti stádiumban van. Ilyenkor a szuvas területet körülbelül 20-60 másodpercig ózonnal kezeljük. A következő lépés az ásványosítás, amikor speciális gél segítségével magas koncentrációban fontos ásványianyagokat és fluoridokat juttatunk a tejfogba.

 

FOGTÖMÉST KIEGÉSZÍTŐ KEZELÉS

Amennyiben a tömés a gyermek ellenállása vagy kora miatt kivitelezhetetlen, akkor időhúzásként alkalmazhatjuk fúrás helyett az ózonkezelést tejfogakon. Ilyenkor a fogat a szokásos módszer szerint havi eltéréssel háromszor ózonozzuk, majd az ezt követő terápia egyénenként változó lehet. Ez egy költségesebb és kevésbé kiszámítható módszer, ám teljesen fájdalommentes, ezáltal a félős gyermek számára jóval könnyebben kivitelezhető megoldás.

 

MIRE SZÁMÍTHATUNK  AZ ÓZONTERÁPIÁT, AZAZ A HEALOZON-NAL VALÓ KEZELÉST KÖVETŐEN?

Sikeres kezelésről akkor beszélünk, ha a szuvasodás nem súlyosbodik, azaz a harmadik kezelést követően megáll. A HealOzone-kezelést követő a fogakat naponta kétszer meg kell mosni fluoridos fogkrémmel, tilos nassolni a főétkezések között, valamint kerülni kell a savas és cukortartalmú italokat! Előfordulhat, hogy a szuvasodás mégsem áll meg, és tovább romlik a fog, akkor más kezelést kell alkalmazni.

 

ECSETELÉS

A kisgyerekek még nem képesek olyan alaposan megtisztítani fogaikat, így fokozottan ki vannak téve a fogszuvasodás veszélyének. A tejfog szuvasodása sokkal gyorsabban terjed el a gyermek fogán, mint azt gondolnánk, ezért külön védelemre van szüksége. Rendelőnkben használunk egy különleges fogvédő krémet, amely megerősíti a fogzománcot, ellenállóbbá teszi a fogat, és egyedülálló módon kiegyensúlyozza a szájüreg savháztartását. Pozitív hatásai mellett még az íze is nagyon kellemes, a gyerekek kimondottan kedvelik.

Fontosnak tartjuk a tájékoztatást, hisz a pontos utasítások, és azok betartása nagyban hozzájárulnak egy-egy beavatkozás kimenetelének sikeréhez.

Az itt olvasható és letölthető betegtájékoztatónk remélhetőleg segítségére lesz.

TÁJÉKOZTATÓ

Időpontkérés


    Kérdése van? Írja meg!


      Kapcsolódó videónk

      Ezt olvasta már?