Manó űző fogászati ellenőrző vizsgálat

fogászati ellenőrző vizsgálat

Kedvezményes fogászati ellenőrző vizsgálat – Az egészséges fogakért!

A rendszeres fogászati ellenőrzés fontos dolog. Ennek kihangsúlyozására gyerekfogászatunk egy kedvezményes prevenciós programot indít, melynek nevét jól ismert történetünk, manó űző mesénk adja.
Kedvezményes ajánlatunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet ennek fontosságára.

Az első fogak megjelenését követően félévente érdemes fogászati vizsgálatra vinni a gyerekeket. Így nyílik lehetőség a gyermekek számára a játékos ismerkedésre a fogászat atmoszférájával, a fogászati székkel, műszerekkel és a gyerekfogorvossal, fogászati asszisztenssel. Az ilyen találkozók alkalmával ráadásul személyre szabott tanácsadás is történik.
A félévente ismétlődő fogorvosi kontroll kifejezetten arra való, hogy a fogorvos észrevegye a problémát, mielőtt az panaszt, vagy komolyabb gondot okozna.

A tejfogak különös figyelmet érdemelnek. Egyrészt biztosítják a megfelelő rágást, másrészt szükségesek a helyes, tiszta beszéd kialakulásához. Mindemellett esztétikai szempontból is fontosak. A tejfogaknak helyfenntartó szerepük is van, segítik a maradó fogak előtörésének normál menetét. Fontos, hogy időben kiderüljön, ha probléma van. Ráadásul a tejfogak szuvasodása igen gyors lefolyású lehet, s mivel fontos szerepet töltenek be a szájüregi egészség és az állcsontok fejlődése szempontjából is, fokozottan vigyázni kell rájuk. A tejfogak szuvasodására is igaz, hogy minél kisebb a szuvasodás, annál könnyebb azt fájdalommentesen kezelni. Az időben felismert probléma pedig sokkal könnyebben és költséghatékonyabban orvosolható.

A fogászati vizsgálat szempontjából vannak fokozott figyelmet igénylő időszakok, ilyen például a fogzás és a fogváltás időszaka. A fogak helyes előtörési sorrendjét általában csak a szakember tudja megállapítani.

A félévenkénti rendszeres ellenőrzés automatizálja a teendőket, tennivalókat, így a gyermek az egyes kezeléseket akkor kapja meg, amikor a fogazata életkorának, állapotának megfelelően arra leginkább szüksége van. Így időben elvégzésre kerülhet a barázdazárás, szuvasodás esetén elkezdhető az ózonkezelés, ecsetelés, fogtömés, hamar felszínre kerülhetnek egyes állkapocsfejlődési problémák is, időben megkezdődhet a fogszabályozás.

A rendszeres ellenőrzés azonban nemcsak abban segít, hogy folyamatosan kontrollálni tudjuk a fogak fejlődését, állapotát, egészségét, hanem segítünk a helyes szájápolási szokások és a hatékony fogmosási technika kialakításában is.

Ezek a rendszeres találkozások pedig nagy segítséget nyújtanak a beszoktatáshoz is. Mivel a gyermek nem akkor találkozik a fogorvossal, amikor már valami komolyabb kezelésre van szüksége, hanem van idő és lehetőség a fogászati kezelésekhez való pozitív viszonyának kialakítására. A legtöbb felnőttkori fogászati probléma gyökere a gyermekkorba nyúlik vissza. Megfelelő kezeléssel, a problémák korai felismerésével mindez megelőzhető lenne.

Csatlakozzon Ön is fogászati prevenciós programunkhoz!

Ha félévente fogorvosi ellenőrzésre jönnek gyerekfogászatunkra a délelőtt rendelés keretében kedvezményt adunk a vizsgálat árából.
A rendszerességre is figyelünk! Hogy ne maradjon el a következő vizsgálat időpontja, erről emlékeztetőt küldünk.

Manó űző fogászati ellenőrző vizsgálat

délelőtti kedvezmény

12 000 Ft helyett
CSAK!8 000 Ft

Időpontkérés


    Kérdése van? Írja meg!


      Ajánlott írásunk

      • SZÍVÜGYÜNK, HOGY A GYEREKEK NE FÉLJENEK A FOGÁSZATI KEZELÉSEKTŐL A gyermekfogászat nem csak abban más, hogy kisebbek az eszközök, mesebeli a környezet, hanem abban is, hogy a gyermekek más típusú megközelítést igényelnek a fogászati kezelések során, és azt megelőzően is. Szemléletünk szerint a fogorvosi látogatás középpontjában a gyermek fogorvosi kezelése áll. ...