Lézeres fogszuvasodás-mérés

EGY MODERN ELJÁRÁS, A LÉZERES FOGSZUVASODÁS-MÉRÉS

A modern fogorvoslásnak köszönhetően manapság komoly lépéseket tehetünk fogaink védelmében is. A fogászati prevenció kiemelkedő innovációi közé tartozik a lézeres fogszuvasodás-mérő műszer, amely már a kezdeti fogszuvasodást is kimutatja. Nagy segítség ez az eszköz a fogorvos kezében a két fog közötti szuvasodás korai felismerésében, a fogfelszínen lévő elváltozás megítélésében, illetőleg a barázdazárt fogak rendszeres kontrollvizsgálata során is alkalmazhatjuk. 

HOGYAN MŰKÖDIK A LÉZERES FOGSZUVASODÁS-MÉRŐ KÉSZÜLÉK, A DIAGNODENT?

A DiagnoDent egy segédeszköz, amely alkalmas arra, hogy a megtisztított fogfelszíneken a korai, még nem látható fogszuvasodást felismerje. Az eszköz  ceruzaszerű végét hozzá kell érinteni a foghoz. A műszer pirosan világító hegye egy speciális lézersugarat bocsát ki, amely a fog belsejébe hatol, majd visszaverődik a készülék érzékelőjébe. Az eltérő ásványi összetételű – egészséges illetve szuvas – felületen a lézersugár hullámhossza torzul, így bármilyen eltérés felismerhető. A mérés információi digitálisan megjelennek a készülék kijelzőjén, így rögtön látható az eredmény. 

MIT LEHET ÉREZNI A VIZSGÁLAT ALATT?


A vizsgálat teljesen fájdalommentes.

MIÉRT ELŐNYÖS TUDNI A KEZDETI FOGSZUVASODÁSRÓL?

Kiemelt jelentősége leginkább abban rejlik, hogy fogszuvasodás során, ha kezdeti stádiumot mutat a műszer, akkor az elváltozást eredményesen tudjuk kezelni például ózonterápia alkalmazásával. 
Az ózonkezelés alkalmazásával nem kell kifúrni és betömni a fogat, maga a fertőtlenítő hatású ózongáz öli el a baktériumokat, megszüntetve ezzel a fog további szuvasodását. E módszerrel megállítható és lassítható a kezdődő fogszuvasodás folyamata.
Amennyiben már előrehaladott a fog szuvasodása, akkor csak a hagyományos eljárással, fúrással és töméssel kezelhető a fog.

A témával kapcsolatos tartalmaink

LEGFRISSEBB A BLOGRÓL

Kérdése van? Írja meg!

    Google+