Ózonkezelés

Ózonzuhany a fognak

A kezelés a HealOzone terápiával nagyon egyszerű és fájdalommentes. A kezelendő fogfelület alapos megtisztítása után, fogszuvasodás mérővel bemérjük a szuvasodás okozta károsodást. Ha ez bizonyos értékeken belül van, akkor még van lehetőség az ózonkezelésre. Ilyenkor a szuvas területet körülbelül 20 másodpercig ózonnal kezeljük. Az erősen fertőtlenítő hatású gáz elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumok nagy százalékát, anélkül hogy eközben a fogállományt el kellene távolítani.  A következő lépés az ásványosítás, amikor speciális folyadék segítségével fontos ásványi anyagokat és fluoridokat juttatunk a fogba, mindezt magas koncentrációban.

Tömés ózonkezeléssel

Vannak olyan esetek, mikor a tömés kivitelezhetetlen, ez lehet a gyermek ellenállása vagy kora miatt.
Ez esetben időhúzásként alkalmazhatjuk fúrás helyett az ózon kezelést, ám ennek eredményessége egyénenként eltérő lehet. Ilyenkor a fogat a szokásos módszer szerint havi eltéréssel háromszor ózonozzuk, majd a harmadik alkalommal tömést készítünk. Ez egy költségesebb és kevésbé kiszámítható módszer, ám teljesen fájdalommentes, a félős gyermekek számára gyakran az egyetlen megoldás.

A HealOzone-kezelést követő 4-6 hétig a következőket kell betartani: a fogakat naponta kétszer meg kell mosni, ásványi sókban gazdag fogkrémmel, nem szabad nassolni a főétkezések között, valamint kerülni kell a savas és cukortartalmú italokat.

Mi történik a HealOzone-nal való kezelés után?

Sikeres kezelésről akkor beszélünk, ha a szuvasodás nem súlyosbodik, azaz a harmadik kezelést követően megáll. A Heal-Ozone-nal való kezelés nyomán minden káros, szuvasodást okozó baktérium elpusztul, tehát a fog baktériummentes. A fogorvos a fluorid oldat segítségével -az ózonkezelés után közvetlenül- elkezdi visszajuttatni az ásványokat a fogba. Innentől kezdve a páciens viseli a felelősséget a fogak lehető legjobb remineralizációjáért.

Előfordul, hogy a szuvasodás mégsem áll meg és a begyullad a fog. Ha a gyulladás eléri a foggyökeret, akkor azt gyökérkezelni kell, ám van, hogy ez csak hosszabb idő után derül ki, ez előre nem kiszámítható.

Ecsetelés

A kisgyerekek még nem képesek olyan alaposan megtisztítani fogaikat, így fokozottan ki vannak téve a fogszuvasodás veszélyének. A tejfog szuvasodása sokkal gyorsabban terjed el a gyermek fogán, mint azt gondolnánk, ezért külön védelemre van szüksége. Rendelőnkben használunk egy különleges fogvédő krémet, amely megerősíti a fogzománcot, ellenállóbbá teszi a fogat, és egyedülálló módon kiegyensúlyozza a szájüreg savháztartását. Pozitív hatásai mellett még az íze is nagyon kellemes, a gyerekek kimondottan kedvelik.

 

A témával kapcsolatos videónk

Kérdése van? Írja meg!

    LEGFRISSEBB A BLOGRÓL

    Google+