Lézeres fogszuvasodás-mérés

Lézeres fogszuvasodás-mérés - DentalKópé - A mesebeli gyerekfogászat

EGY MODERN ELJÁRÁS, A LÉZERES FOGSZUVASODÁS-MÉRÉS

 

A modern fogorvoslásnak köszönhetően manapság komoly lépéseket tehetünk fogaink védelmében is. A fogászati prevenció kiemelkedő innovációi közé tartozik a lézeres fogszuvasodás-mérő műszer, amely már a kezdeti fogszuvasodást is kimutatja. Nagy segítség ez az eszköz a fogorvos kezében a két fog közötti szuvasodás korai felismerésében, a fogfelszínen lévő elváltozás megítélésében, illetőleg a barázdazárt fogak rendszeres kontrollvizsgálata során is alkalmazhatjuk.

 

 

 

HOGYAN MŰKÖDIK A LÉZERES FOGSZUVASODÁS-MÉRŐ KÉSZÜLÉK, A DIAGNODENT?

 

A DiagnoDent egy segédeszköz, amely alkalmas arra, hogy a megtisztított fogfelszíneken a korai, még nem látható fogszuvasodást felismerje. Az eszköz  ceruzaszerű végét hozzá kell érinteni a foghoz. A műszer pirosan világító hegye egy speciális lézersugarat bocsát ki, amely a fog belsejébe hatol, majd visszaverődik a készülék érzékelőjébe. Az eltérő ásványi összetételű – egészséges illetve szuvas – felületen a lézersugár hullámhossza torzul, így bármilyen eltérés felismerhető. A mérés információi digitálisan megjelennek a készülék kijelzőjén, így rögtön látható az eredmény.

 

 

MIT LEHET ÉREZNI A VIZSGÁLAT ALATT?

A vizsgálat teljesen fájdalommentes.

 

 

MIÉRT ELŐNYÖS TUDNI A KEZDETI FOGSZUVASODÁSRÓL?

 

Kiemelt jelentősége leginkább abban rejlik, hogy fogszuvasodás során, ha kezdeti stádiumot mutat a műszer, akkor az elváltozást eredményesen tudjuk kezelni például ózonterápia alkalmazásával.
Az ózonkezelés alkalmazásával nem kell kifúrni és betömni a fogat, maga a fertőtlenítő hatású ózongáz öli el a baktériumokat, megszüntetve ezzel a fog további szuvasodását. E módszerrel megállítható és lassítható a kezdődő fogszuvasodás folyamata.
Amennyiben már előrehaladott a fog szuvasodása, akkor csak a hagyományos eljárással, fúrással és töméssel kezelhető a fog.

Fontosnak tartjuk a tájékoztatást, hisz a pontos utasítások, és azok betartása nagyban hozzájárulnak egy-egy beavatkozás kimenetelének sikeréhez.

Az itt olvasható és letölthető betegtájékoztatónk remélhetőleg segítségére lesz.

TÁJÉKOZTATÓ

Kapcsolódó videóink

Ajánlott írásunk

 • SZÍVÜGYÜNK, HOGY A GYEREKEK NE FÉLJENEK A FOGÁSZATI KEZELÉSEKTŐL A gyermekfogászat nem csak abban más, hogy kisebbek az eszközök, mesebeli a környezet, hanem abban is, hogy a gyermekek más típusú megközelítést igényelnek a fogászati kezelések során, és azt megelőzően is. Szemléletünk szerint a fogorvosi látogatás középpontjában a gyermek fogorvosi kezelése áll. ...

Időpontkérés


  Kérdése van? Írja meg!


   Ezt olvasta már?

   • Manapság egyre divatosabbak a mind orvos mind páciens szempontjából méltán közkedvelt fogszabályozó trénerek. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy hordásuk kényelmes, és nagyon hatékony. Már pár hónapos hordás után is látványos eredmények érhetőek el, megfelelő időben elkezdett, és megfelelő óraszámban hordott tréneres kezelés esetén! Mindezt szenvedés nélkül!...

   • A fogváltás időszakában különösen érdemes kiemelt figyelmet fordítani a fogászati vizsgálatokra, és folyamatosan kontrollálni a  tejfogak maradófogakra cserélődését. Előfordulhat, hogy egy vagy több tejfog nem esik ki a fogváltás időszakában, de olyan is történhet, hogy kiesik, de nem nő maradófog a helyén. Egy röntgenfelvétellel könnyen eldönthető, hogy mi a probléma. Egyre gyakoribb jelenség, hogy a fogváltási anomália oka az, hogy nincs fogcsíra....

   • 14 éves fiúgyermek érkezett fogászatunkra vegyes fogazattal, 9 tejfog volt még a szájában, amelyek stabilan, ám a rágósík vonala alatt helyezkedtek el. A szomszédos maradó fogak növekedésük közben túlnőtték ezeket a fogakat, és fokozott helyigényükkel a kisebb méretű tejfogakat elnyomták, azok elkezdtek süllyedni. ...