Konzultáció és ellenőrző vizsgálat

Konzultáció

 

A gyermekek rendszeres fogorvosi  ellenőrző vizsgálata nagyon fontos, mivel ez az egyik legbiztosabb módja a fogak egészségének megőrzése, és a gyermek fogazatának, állkapocsfejlődésének folyamatos ellenőrzése szempontjából.
A gyermekfogorvos feladata, hogy ezen találkozások alkalmával megvizsgálja a gyermek fogazatát, és időben észlelje az esetleges fogászati problémákat, fogváltási illetve állkapocsfejlődési rendellenességeket.

A rendszeres fogorvosi konzultáció segíthet a szülőknek és a gyermekeknek abban, hogy megelőzzék a nagyobb fogászati problémákat, nekünk fogorvosoknak pedig abban, hogy  időben észlelve azokat, a lehető leghatékonyabban kezelési eljárásokat választhassuk.

 

A jól megválasztott terápia alapja a pontos diagnózis

Fogászatunkon a legmodernebb diagnosztikai technológiával várjuk Önöket és kis Pácienseinket. A rendelőnkben elérhető diagnosztikai eszközök nem csak kényelmesebbé,  de biztonságosabbá is teszik a diagnózis felállítását és a megfelelő terápia kiválasztását.

Gyermekfogászatunkon  panorámaröntgen található, de amennyiben szükséges, felnőtt fogászatunkon  3D CBCT vizsgálat is elérhető.

 

 

Mi történik a fogászati konzultáción?

A konzultáció során gyerekfogorvosunk megvizsgálja gyermeke fogait, szájképleteit, szükség esetén diagnosztikai vizsgálatokat végez, majd a diagnózis felállítását követően felvázolja a kezelési lehetőségeket.

Ezen alkalmakkor törekszünk a gyermekkel történő bizalmi kapcsolat kialakítására, elmélyítésére. Megismertetjük az eszközökkel, esetleg ki is próbálhatja azokat, liftezhet a székkel, kipróbálhatja a nyálszívót.

Amennyiben mód nyílik rá, és a gyermek nyitott a kezelésre, úgy a szükséges fogászati beavatkozást: fogkőeltávolítás, fogszuvasodás ellátása, ózonkezelés, lézeres fogszuvasodás-mérés, ecsetelés, gyökérkezelés  el is végezzük.
Ebben az esetben csak a kezelés árát számítjuk fel, a konzultáció költségét nem kell kifizetnie.
Amennyiben erre nincs mód, vagy nagyobb kezelés válik szükségessé, úgy a  kezelési terv megszületését követően mind a gyermeket mind a szülőt/hozzátartozót felkészítjük a várható esetleges beavatkozásokra, hosszabb távú kezelési eljárásra.

 

A fogászati ellenőrzések, konzultációk során  azonban nem csak a fogak és szájüreg általános problémáit vizsgáljuk, hanem tanácsot is adunk a fogápolásra és a helyes technikával végzett fogmosásra is.

A rendszeres fogászati ellenőrzés és konzultáció továbbá kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a gyermek ne akkor találkozzon a fogorvossal, amikor már nagy a baj, esetleg komolyabb kezelésre van szükség. Így ezen találkozások alkalmával van idő és lehetőség igazán a beszoktatásra, azaz a gyermek és a fogorvos közötti bizalmi kapcsolat kialakulására, kialakítására.
A beszoktatás fontosságáról és módjáról itt olvashat.

Tudnivalók a gyermekek fogairól

TÁJÉKOZTATÓ

Ezt olvasta már?

  • SZÍVÜGYÜNK, HOGY A GYEREKEK NE FÉLJENEK A FOGÁSZATI KEZELÉSEKTŐL A gyermekfogászat nem csak abban más, hogy kisebbek az eszközök, mesebeli a környezet, hanem abban is, hogy a gyermekek más típusú megközelítést igényelnek a fogászati kezelések során, és azt megelőzően is. Szemléletünk szerint a fogorvosi látogatás középpontjában a gyermek fogorvosi kezelése áll. ...

Időpontkérés


    Kérdése van? Írja meg!