Konzultáció

Konzultáció

A gyermekfogorvosnál történő látogatás során megvizsgáljuk a gyermek fogait, szájképleteit és a gyermeket, illetve a szülőket felkészítjük a várható beavatkozásokra.

Lézeres fogszuvasodásmérés

Hazánkban is egyre nagyobb teret hódít az egészséges életmód, amely a prevenció irányába egyfajta tudatosságot követel.  Az élet minden területén érdemes a megelőzésre koncentrálni, hiszen így tudjuk megőrizni, illetve megóvni egészségünket viszonylag hosszú távon. A modern fogorvoslásnak köszönhetően komoly lépéseket tehetünk fogaink védelmében.  A fogászati prevenció kiemelkedő innovációi közé tartozik a lézeres fogszuvasodás – mérés, amely a legkezdetibb fogszuvasodást is kimutatja.

Miért előnyös tudni a kezdeti fogszuvasodásról?

Azért mert a kezdeti fogszuvasodást manapság már lehet kezelni, az úgynevezett ózonkezeléssel. Ezzel a módszerrel megelőzhető a fog további romlása. Ez azt jelenti, hogy a kezdeti fogszuvasodás esetében nem kell kifúrni és betömni a fogat.

Hogyan működik a lézeres fogszuvasodás-mérő készülék a Diagnodent?

A diagnodent egy segédeszköz, amely arra lett kifejlesztve, hogy a megtisztított fogfelszíneken a korai, még nem látható fogszuvasodást felismerje. A ceruza végét hozzá kell érinteni a foghoz. A ceruza pirosan világító hegye egy speciális lézersugarat bocsájt ki, amely a fog belsejébe hatol, majd visszaverődik a készülék érzékelőjébe. Az eltérő ásványi összetételű (egészséges, szuvas rész) felületen a lézersugár hullámhossza torzul, így bármilyen eltérés felismerhető. A mérés információi digitálisan megjelennek a készülék kijelzőjén, így rögtön látható az eredmény. Amennyiben kezdeti fogszuvasodást diagnosztizált elkezdődhet a fog kezelése, ózonterápiával.

Mit lehet érezni a kezelés alatt?

A vizsgálat teljes mértékben fájdalommentes.

Hogyan kezelhető a még a kezdeti fogszuvasodás?

Az ózonkezelést a kezdeti fogszuvasodás gyógyítására tudjuk alkalmazni. Első lépésben tehát fontos a fogszuvasodás pontos mértékének a meghatározása. Ha ideális esetben kezdeti stádiumot mutat a bemérő műszer, az lehetővé teszi az ózonterápia alkalmazását. Ellenkező esetben, amikor már előrehaladott a fogszuvasodás, akkor már csak a hagyományos fúrás és tömés eljárással tudunk segíteni.

Google+