Fogkő eltávolítás, polírozás

Fogkő eltávolítás, polírozás - DentalKópé - A mesebeli gyerekfogászat

Fogkő eltávolítás, polírozás – egy fontos fogászati kezelés a tejfogak védelme érdekében

 

A fogkő eltávolítása során először teljesen megtisztítjuk gyermeke fogait a rájuk rakódott lepedéktől és fogkőtől, majd részletesen elmagyarázzuk és megtanítjuk gyermekének, hogyan tudja fogait a továbbiakban is tisztán tartani mindennapjai során.

 

Kezelésünk több mint egy fogkő eltávolítás

Kortól függően fogmosási technikákat javasolunk, hiszen a helytelenül elvégzett fogmosás komoly következményekhez vezethet. Táplálkozási és életviteli tanácsokkal is gazdagítjuk a hozzánk látogatót, melyek segítségével megelőzhető az esetlegesen kialakuló probléma. A fogakon idővel különböző lerakódások keletkeznek. Ezek közül a legfontosabb a foglepedék, ami a fogakra tapadt baktériumokból és körülöttük képződött puha fehéres mátrixból áll.

A nyál oldott ásványanyagai, sók formájában tudnak kicsapódni a lepedékben, így jön létre a sárgás-barnás színű, kemény fogkő. A lepedékben és a fogkövön lévő baktériumoknak két káros hatása van: a fogon fogszuvasodás alakul ki illetve hatására az íny begyulladhat.
Ezt elkerülendő egyéni mérlegelés alapján bizonyos időközönként a plakk eltávolítása javasolt.

 

Hogyan történik a fogkő eltávolítása?

Gyümölcsízű zselével érzéstelenítjük az ínyt, majd gépi és kézi eszközökkel megszabadítjuk a fogakat a káros fogkőtől. Ezt követi a polírozás, ami a fogfelszín simává tételét jelenti, késleltetve ezzel a fogkő ismételt kialakulását.

Kapcsolódó videónk

Ezt olvasta már?

Időpontkérés


    Kérdése van? Írja meg!