Érzékeny és hipomineralizált fogak kezelése

Egy gyerekeknél is gyakori probléma –  érzékeny és hipomineralizált fogak kezelése

A Curasept Biosmalto-Ionotoforézis kezelés – egy különleges eljárás. Egy kezeléssorozat  amely megoldást nyújthat az érzékeny, hipomineralizált maradó fogak problémájának megoldására is.

 

 

Miért előnyös e kezelés?

A Curasept Biosmalto Mousse hosszútávon véd a fogak érzékenységével szemben, lezárja a dentintubulusokat, remineralizálja a zománcot és a dentint. Sensitive mousse típusát előszeretettel ajánljuk rendelőnkben hiperszenzitív, valamint hipomineralizált maradó fogak esetén.

 

 

Hogyan nyújt segítséget kezelésünk a fogak érzékenységének megszüntetésében?

A Biosmalto kezelés hatásának titka biotechnológiai összetételében rejlik. Alapja karbonáttal és fluoriddal dúsított amorf kalcium-foszfát, melyet egy citrát külső réteg fed.
Az amorf kalcium foszfát egy rendkívül reaktív anyag, amely képes gyorsan hidroxiapatittá alakulni. A hidroxiapatit a zománc és a dentin természetes alkotóeleme. A citrát külső réteg puffer rendszerként funkcionál, ezáltal képes a dentális plakkban lévő baktériumok által termelt savak semlegesítésére. A készítményben lévő F-ACP komplex részecskék szájüregi környezetben, különösen nyállal érintkezve azonnal feloldódnak, majd új ásványi réteget képeznek a dentin és a sérült zománc felületén, amely ellenálóbb a természetes rétegeknél. A részecskék kis méretük miatt képesek behatolni a dentin tubulusokba, ezáltal gyorsan megszüntetik a fogérzékenységet.

A rendelőnkben található Iontoforézis készülékkel kiegészítve e kezeklés lehetővé teszi a biosmalto mousse előnyös hatásainak fokozását. Az iontoforézis olyan eljárás, mely során kis frekvenciájú áram segítségével juttatjuk a hatóanyagot a célterületre.

 

 

 

A kezelés menete, azaz hogyan történik a fogérzékenység kezelése?

A kezelés során a páciens egy biosmalto mousseval feltöltött sínbe harap, majd a készülék néhány perc alatt teljesen fájdalommentesen juttatja be a hatóanyagot a fogak belső rétegeibe. A készülék maximum 5 mA áramerősség leadására képes, áramforrásként 4 db ceruza elem szolgál, mely teljesen biztonságossá teszi a használatot.

 

 

Hány kezelésre van szükség a kívánt hatás eléréséhez?

Hypomineralizált fogak esetén 3 alkalmas ionotoforézis kezelést szoktunk ajánlani, a kezelések között pedig otthoni mousse használat javasoljuk.
A kezelések eredményeképp egy ellenállóbb ásványi rétege  jön létre fogak felszínén, a panaszok pedig megszűnnek. A fogak újra ellenállóvá válnak a külső hatásokkal szemben.

Időpontkérés


    Kérdése van? Írja meg!


      Ezt olvasta már?