Hogy ne legyen cirkusz – Bohócos rendelés a DentalKópéban

3

Mit gondol a Bohóc a fogorvosról? “Amitől nem kell félni, arra ne mondjuk, hogy nem kell félni!”

Havonta egyszer egy nap, egy délelőtti vagy egy délutáni rendelés keretében egy bohóc személyében a cirkusz ellátogat gyerekfogászatunkra.

 

E különleges programmal szeretnénk segíteni azon gyermekeknek és szüleiknek, akiknek problémát okoz a fogorvoshoz járás, a fogászati kezelések során történő oldott, együttműködő viselkedés.

Ezeken az alkalmakon a Bohóc abban lesz segítségünkre, hogy játékos támogatásával erőt és technikákat adjon leküzdeni a félelmet, szorongást a gyermekekben, ezáltal növelje együttműködésüket a fogorvossal, fogorvosi kezelések elvégzésével kapcsolatban. Egyszóval, e különleges, játékos élményen keresztül pozitív tapasztalatokhoz jutva, elindulhassanak azon az úton, ami a fogorvos való pozitív viszonyuláshoz vezet.

Pontosan hogyan?

Játék, bohóckodás, zene, sok nevetés egy kisebb kezeléssel, ellenőrzővizsgálattal, kontrollal, szükség esetén apróbb beavatkozással egybekötve.

 

Kináncsivá tettünk? Kattintson a további  képekért!

Mi történne egy ilyen alkalommal?

A bohóc a váróban különleges, igazi bohócos technikákkal segít a gyermeknek oldottá és feszültségmentessé válni, félős, szorongó, rossz tapasztalatokkal érkező gyereknek pedig támogatást ad a félelemmel való megküzdésben. Amennyiben ezt a gyermek igényli, be is kíséri őt a kezelésre és fogorvosainkkal együttműködve támogató jelenlétével, technikáival segít, hogy e találkozás, eredményes és a jövőre nézve is meghatározóan pozitív legyen.
Egy kis mese, zene, vidámság, játék, “bohóckodás”, aztán pedig várhatjuk a “kezelés” eredményét.
Különleges rendelésünkön a bohóc mosolyt varázsol azoknak a gyermekeknek az arcára, akiknek erre a leginkább szükségük van.

 

Miért tud segíteni egy bohóc?

A cirkusznak, a bohóc játékának van egy olyan hatása, hogy: te is meg tudod csinálni!

  • A bohócokat a gyerekek gyakran a barátjuknak, szövetségesüknek tekintik.
  • Ahogy a kisgyerekek, úgy a bohócok is erősen a jelenben léteznek, intenzíven megélik és kimutatják érzelmeiket.
  • A bohóc kíváncsi, naiv és mindenre nyitott, amivel találkozik.
  • A bohócok kalandokkal, meglepetésekkel és vidámsággal teli pillanatokat teremtenek.
  • A bohócok megengedhetnek maguknak olyan vicceket és csínytevéseket is, amik egyébként nem lennének lehetségesek. Figyelmen kívül hagyhatják azokat a korlátokat, amelyeket mindannyian átlépni vágyunk néha.

Kiknek ajánljuk?

Programunkkal azon szülőknek szeretnénk segítséget nyújtani

  • akik fontosnak tartják a beszoktatást, azaz a fogorvossal, esetleges fogászati kezelésekkel történő fokozatos ismerkedést, és ennek során e különleges lehetőséggel is élni szeretnének
  • azoknak, akiknek gyermeke esetleg félősebb, nehezebben megy számára a beszoktatás a fogászat atmoszférájának elfogadása, a kezelésekhez történő pozitív és félelemmentes viszonyulás
  • vagy akiknek gyermekét már érte rossz élmény egy korábbi fogászati kezelés során.

Amit el szeretnénk érni?

Pozitív tapasztalatot, és az ezzel járó hatalmas örömöt, boldogságot. Innen pedig már csak egy lépés, hogy fogászattal kapcsolatos jó élmény a következő alkalommal bohóc nélkül is megismétlődjék.

Érdekelné e lehetőség?

Jó előre célszerű ezekre az alkalmakra jelentkezni. A bohócos rendelések időpontjainkat az oldal alján találja. Kérjük, hogy időpotfoglalása során jelezze, hogy bohócos napra szeretne időpontot foglalni!
Lehetőség szerint már fájdalommal járó, esetleg komolyabb beavatkozást igénylő problémával lehetőleg ne bohócos napra foglaljon időpontot.

Hogy legyen idő a játékra, a kapcsolatfelvételre, bohóckodásra legalább 15 perccel a kezelésre kapott időpontjuk előtt érkezzenek.

Amit még fontos tudnia! Ne legyen meglepetés! Jó előre készítse fel gyermekét a bohóc jelenlélétére a fogászaton, hogy ne érje váratlanul a gyermeket a találkozás.

Egy fontos információ!

A bohócos nap Önnek nem jelent plusz költséget. A szorongásoldó programmal egybekötött kezelési napokon csak az elvégzett kezelést, szűrést, esetleges beavatkozás díját kell kifizetnie.

Bohócos napok a DentalKópéban

március 23. – 16 – 20
április 20. – 14 – 18
május 12. – 14.30 – 18.30
május 23.– 14.30 – 18.30
június 22. – 14.30 – 18.30
július 20. – 14.30 – 18.30

augusztus 17. – 14.30 – 18.30
szeptember 21.– 14.30 – 18.30
október 19. – 14.30 – 18.30
november 16. – 14.30 – 18.30
december 14. – 14.30 – 18.30

Több információt szeretne? Hívjon minket bizalommal, vagy írja meg kérdéseit!

Időpontkérés


    Kérdése van? Írja meg!