Gyerekfogorvosok

„Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne elavult tévképzetekkel nőjenek fel, hiszen fogaik megőrzése fontos feladatunk. Szeretném minél korábban megmutatni nekik, hogy a fogorvostól nincs félnivalójuk, ezzel megalapozva, hogy a vizsgálatok később az életük részét képezzék.”

Kedvenc mesehőse: Aranyhaj

Hobbijai: kézművesség, olvasás, aerial hoop

A Pécsi Tudományegyetem Fogorvostudományi szakán végzett. Lelkesen érdeklődik a fogászat minden területe iránt. Bájos, légies teremtés, egyenes, nyitott kommunikációjának köszönhetően a gyermekek hamar együttműködővé vállnak a székében. Frissen végzett fogorvosként azonnal beilleszkedett csapatunkba, a gyerekfogászat mellett az ínygyulladás, illetve a fogágybetegség kezelése érdekli, ezért is nagy hangsúlyt fektet a prevencióra. Szigorúan veszi, hogy a gyermekek elsajátítsák a tökéletes szájápolást, ezért mind a kicsiket mind a szüleiket rendszeresen instruálja, hogy még időben megelőzze a nagyobb lyukak kialakulását. Különböző helyszíneken a rendelőn kívül is gyakran végez szűrővizsgálatokat. Munka után szívesen készít lakásdíszeket, vagy túrázik a barátaival.

denes

Dr. Dénes Nóra

gyermekfogorvos
Dr. Déri Katalin – fogszabályozó és gyermekfogszakorvos

Dr. Déri Katalin

fogszabályozó és gyermekfogszakorvos

„Fontosnak tartom, hogy minden gyermek bizalmának elnyeréséhez egyedi út vezet, mely van, hogy rögös, de megéri az időt, energiát, mert egy jól megalapozott fogorvos-gyermek kapcsolat elengedhetetlen feltétele a hosszútávú sikeres együttműködésnek mind a megelőzés, mind a kezelések terén.”

Kedvenc mesehősei: Micimackó

Hobbijai: kirándulás, fitness trambulin, olvasás

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végzett 2007-ben. A diploma megszerzése után a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján kezdte meg munkáját, és szerezte meg gyermekfogászat majd fogszabályozás szakvizsgáját. Az ott eltöltött 14 év alatt a betegkezelés mellett részt vett a klinikai kutatómunkában és a fogorvostan hallgatók elméleti és gyakorlati oktatásában is magyar és angol nyelven, kellő tapasztalatra tett szert különféle korú s természetű gyermekek fogászati kezelésében.
Kiegyensúlyozott, türelmes egyénisége nyugalmat sugároz, mely segít a fogorvosi székben ülő kis páciens feszültségének oldásában is.  Munkán kívül legszívesebben családjával, barátaival tölti szabad idejét, egy nagylány büszke anyukája, és két cicalány szerető gazdija.

„Empátiával és játékossággal a gyermekek számára élvezhetővé tehetjük a székben eltöltött időt, és kialakíthatunk egy bizalmon alapuló fogorvos-gyermek kapcsolatot, mely egész életére hatással lehet.”

 

Kedvenc mesehőse: Pihe, a lepkelány és Maminti, a kicsi zöld tündér

Hobbijai: úszás, pilates, kirándulás

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végzett 2011-ben. A diploma megszerzése után a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján kezdte meg munkáját, és szerezte meg fogszabályozás, majd gyermekfogászat szakvizsgáját. Az Egyetem hármas feladatának megfelelően a betegkezelés mellett részt vett a fogorvostan hallgatók elméleti és gyakorlati oktatásában is magyar és angol nyelven, valamint elmélyülten foglalkozott a klinikai kutatómunkával. Az Egyetemen szerzett sokrétű tapasztalatai mellett 2 éves kislányának nevelése mélyítette a gyermekekkel történő interakciókról szerzett tudását és bővítette az ezzel kapcsolatos eszköztárát. Nyugodt, kiegyensúlyozott egyénisége, nyitottsága, kiváncsisága miatt általában hamar megkedvelik a gyerekek és bizalommal ülnek a fogorvosi székbe. Munkán kívül leginkább családjának szenteli idejét, és élvezi a gyerekneveléssel járó örömöket és kihívásokat.

Dr. Juhász Fanni – fogszabályozó  és gyermekfogszakorvos – DentalKópé  – A Mesebeli gyerekfogászat

Dr. Juhász Fanni

fogszabályozó és gyermekfogszakorvos
Dr. Kovács Luca – gyermekfogorvos – DentalKópé – A mesebeli gyerekfogászat

Dr. Kovács Luca

gyermekfogorvos

„Fontosnak tartom, hogy már egészen kis korban megismertessük a kicsiket a fogápolás fontosságával és mindent megteszek, hogy az első élmények a fogászati rendelőben pozitívak legyenek. Igyekszem megteremteni egy olyan hangulatot, ahova a gyerekek szívesen térnek vissza egy-egy kontroll alkalmával.”

Kedvenc mesehős: Stitch, Szilaj

Hobbijai: utazás, tánc

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi karán végzett. Már az egyetemi évek alatt is különösen érdekelte a gyermekfogászat. Gyorsan és könnyen megtalálja a közös hangot minden kis pácienssel, őszinte szeretete a gyerekek iránt egyből érezhető. Nagy hangsúlyt fektet a motiválásra, szerinte a megfelelő oldalról megközelítve minden megoldható és megbeszélhető. Szabadidejét szívesen tölti a természetben, szeret utazni és új helyeket felfedezni.

„Nagyon fontosnak tartom a gyerekekkel való jó kapcsolat teremtést, azt szeretném, ha a gyerekek egészséges – “manó mentes” fogakkal, rossz élmények nélkül hagynák el a rendelőt, Jó érzés, hogy ennek én is a részese lehetek”

Kedvenc mesehőse: Cicó, Cicus és Egon

Hobbijai: biciklizés, jóga

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán fogorvosi, Gyógyszerésztudományi Karán pedig gyógyszerészeti diplomáját szerezte. 2 év otthoni babázás után gyermekfogszakorvosként és fogszabályozó szakorvosjelöltként újra lelkes csapatunkat tagja. A Doktornőről anyukaként  pedig elmondhatjuk, hogy nem csak a kis páciensei testi-lelki egészsége a szívügye, hanem az aggódó szülők, nagyszülők megnyugtatása is. 

Rezidensi éveit a Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében töltötte, ahol a gyermekfogászat csínját-bínját sajátította el. 10 éves gyermekfogászati tapasztalatával, kedves, bájos személyével, végtelen türelmével, minden kis páciensének gyönyörű mosolyt varázsol. 

Dr. Nyesú Alice – fogászabályozó és gyermekfogszakorvos – DentalKópé  – A mesebeli gyerekfogászat

Dr. Nyeső Alice

fogszabályozó és gyermekfogszakorvos
Dr. Toró Lilla Réka- gyermekfogorvos – – DentalKópé – A mesebeli gyerekfogászat

Dr. Toró Lilla Réka

gyermekfogorvos

„Szeretem,hogy a gyerekek mindig őszinték. Hiszem,hogy minden felnőttben ott lakozik a  gyermek,de fontosnak tartom,hogy a gyerkőc nem miniatűr felnőtt. A bennem lévő gyermeki énnel próbálom megteremteni a kapcsolatot a kis kópékkal.”

Kedvenc mesehőse: Szimba

Hobbijai: karate, színház

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán végzett. A SoulDental és a DentalKópé fogorvosi csapatának fiatal, lelkes tagja. Szakmai érdeklődési köre az íny és fogágybetegségek gyógyítása, a minimál invazív beavatkozások és, legfőképpen, a prevenció. Egyetemi évei alatt rendszeresen szervezett és tartott prevenciós foglalkozásokat óvodáskortól egészen kis iskolás korig.   Kedves, közvetlen, mosolygós, aki hamar megtalálja a gyerkőcökkel a közös hangot. Versenyszerűen karatézott, több nemzetközi illetve hazai bajnokságról arany éremmel jött haza, ennek köszönhetően alázatos és precíz. Szabadidejében szívesen süt, sportol és ha teheti minél több időt tölt Zuzmó nevű kiskutyájával.

“Rengeteget tudunk tanulni a gyerekektől. Okos meglátásaik vannak, ami őszinteségükből, kíváncsiságukból, nyitottságukból, bátorságukból adódik.
A fogászat területén is érvényes, hogy a felnőttkori problémák jelentős része a gyerekkorra vezethető vissza, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek jó benyomást szerezzenek az első találkozás alkalmával.”

Kedvenc mesehős: SpongyaBob, Kockanadrág

Hobbijai: olvasás, torna (euro-gym)

A miskolci rezidensi éveket követően Angliában élt és dolgozott az elmúlt 15 évben. Ebből következően angolul különösen, de németül is jól beszél. Két kisgyermek anyukájaként, és a szakmában töltött évek alatt sok tapasztalatot gyűjtött, amit mostantól nálunk kamatoztat. Mindig is közel érezte magához a gyermekfogászatot, ami egész életét átszövi, kiváltképp, hogy férje is szakmabeli, ő fogszabályozó szakorvosként dolgozik.

Dr Török Eszter – gyermekfogorvos

Dr. Török Eszter

gyermekfogorvos
Dr. Valacsai Filippa – gyermekfogorvos – DentalKópé – A mesebeli gyerekfogászat

Dr. Valacsai Filippa

gyermekfogorvos

„Nagyon fontosnak tartom, hogy már gyermekkorban rutinná váljon a rendszeres fogászati ellenőrzés, és ehhez kapcsolódóan megtörténjen a helyes szájhigiéniai szokások kialakítása. Ennek úgy gondolom nagyon fontos eleme, hogy barátságos, biztonságot nyújtó kapcsolat alakuljon ki a vizsgálatok során a fogorvosi teammel, mivel a gyermekkori tapasztalatok és élmények jelentős hatást gyakorolnak a későbbi fogászati kezelésekhez történő viszonyulás szempontjából is.”

Kedvenc mesehőse: Szenilla

Hobbijai: evezés, frizbi, keresztrejtvény fejtés

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán végzett. Már az egyetemi évek alatt is érdeklődött a gyermekfogászat és a szájsebészeti beavatkozások iránt, a tanulás mellett sokszor önkénteskedett és végzett iskolafogászati szűrővizsgálatokat. Nem csak németül és angolul beszél jól, de a gyermekek nyelvén is kiválóan megérteti magát. Határozott, megnyugatotó jelleme segít a gyermekek bizalmát hamar elnyerni. Szabadidejét szívesen tölti a friss levegőn, ha teheti minél több időt tölt vízpart mellett.

Az eddigi tapasztalataim alapján, azoknak a felnőtteknek van a legrosszabb állapotban a fogazata, akiknek a fogorvossal való első találkozás nem éppen örömteli emlék. Célom, hogy a hozzám érkező gyermekek mosolyogva érkezzenek a rendelőbe, hiszen tudják, nincs mitől félniük.

Kedvenc mesehőse: Vili a veréb

Hobbijai: futás, nyelvtanulás, utazás, biciklizés

2013-ban végzett a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. Az első években szinte kizárólag gyermekekkel foglalkozott, kedvességével és türelmével hamar belopta magát a dentalkópé gyermekeinek szívébe. Később konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsgát szerzett a Semmelweis Egyetemen és a következő években a felnőttek fogait kezelte. 2021 szeptemberében egy álma vált valóra azzal, hogy fogszabályozó rezidensként folytathatja tanulmányait az egyetemen és visszatérhet a gyermekek fogainak ápolásához, ezúttal a fogszabályozás módszerével.

Dr_Sebok_Vivien_Brigitta_Altalanos_Fogorvos-1

Dr. Sebők Vivien

fogszabályozó orvos
7

Dr. Bánfi Ágnes

gyermekfogorvos

„Hiszem, hogy a gyermekek más oldalról való megközelítése a fogászatban nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a korai, pozitív élmények hatására felnőttkorban is jelentősen csökkenthetők legyenek a fogászati beavatkozások száma. Ehhez igyekszem egy oldott, játékos légkört megteremteni a gyermekek egyéni igényeihez alkalmazkodva, kialakítva egy biztos gyermek-szülő-orvos kapcsolatot.”

Kedvenc mesehőse: Remy, Yzma, Kuzko

Hobbijai: horgolás, utazás

A Szegedi Tudományegyetemen végzett, fő érdeklődési területe a gyermekfogászat mellett a szájsebészet, emellett nagy hangsúlyt fektet a prevenciós ismeretekre, amelyeket a rendelések alkalmával igyekszik átadni. A kezelések során nagyon fontosnak tartja a megfelelő kommunikációt, hogy megtalálja minden szülővel és gyermekkel a közös nevezőt, elnyerve ezzel a gyerkőcök bizalmát. Szabadidejét legfőképp barátaival tölti, akikkel szívesen utazgat. Három cica büszke gazdija.

„Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne elavult tévképzetekkel nőjenek fel, hiszen fogaik megőrzése fontos feladatunk. Szeretném minél korábban megmutatni nekik, hogy a fogorvostól nincs félnivalójuk, ezzel megalapozva, hogy a vizsgálatok később az életük részét képezzék.”

Kedvenc mesehőse: Aranyhaj

Hobbijai: színház, krimi olvasása

A Semmelweis Egyetem Àltalànos Orvostudomànyi karàn vègzett. Szakmai gyakorlatàt többek között az Orszàgos Kardiológiai Intèzetben, a Pèterffy Sàndor utcai Kórhàzban szerezte, ahol mai napig dolgozik, mint belgyógyász, aneszteziológus ès intenzív terapeutàs szakorvos. Klinikai munkàssàga mellett fontosnak tartja az oktatàst, több mint 10 ève a Semmelweis Egyetem Egèszsègtudomànyi Karànak a docense. Szabadidejèt csalàdja ès Zuzmó kutyàjànak körèben tölti, lànyàval gyakran jàrnak színhàzba, szereti az izgalmas krimiket.

Dr. Kovács Aranka – honlapra méretezve

Dr. Kovács Aranka

aneszteziológus