DentalKópé Blog

Fogszabályozási kisokos

Fogszabályozási kisokos!  Szeretnénk a segítségükre lenni egy kis ismeretanyaggal. Ötletek, tanácsok  fogszabályozási problémák otthoni megoldására. Természetesen csak arra gondolunk, amíg nincs lehetőség szakemberhez fordulni. Ha valami probléma adódik a fogszabályozóval,..

Olvass tovább

A fogzás

A baba 3 éves koráig a fogzás folyamatosan történik és összesen 20 tejfog bújik ki. A fogak áttörésének sorrendje babánként eltérő lehet, hiszen minden kisbaba más ütemben fejlődik. Az embernek..

Olvass tovább

A tejfog

Tejfogaknak – latinul dentes decidui – nevezzük azokat a fogakat, melyek legelőször jelennek meg az ember és sok másik emlős szájüregében. A tejfogak csak átmeneti jelleggel vannak jelen, később maradó..

Olvass tovább

Hogyan keletkeznek a fogak?

Gondolkodott már azon, hogy keletkeznek a fogak? Lehet, már akkor is jelen vannak, mikor még a valóságban, a felszínen nem is szembesülünk létezésükkel. Pedig már ekkor is figyelmet érdemelnének! A..

Olvass tovább

Gyermekkori fogszuvasodás – A cukros cumi szindróma

A gyermekkori fogszuvasodás az egyik leggyakoribb krónikus fertőzés gyerekkorban. Meglepő módon, mert előfordulása majdnem teljes mértékben megelőzhető lenne! Cukros cumi szindróma névvel illetjük a korai tejfogazatban előforduló, gyors lefolyású, főként..

Olvass tovább