A Mosoly Szakértői

Orbán Eliána

Orbán Eliána

Fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Kedvenc mesehős: Aranyhaj

2020 júniusában végzett a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába. 2020 ősszel csatlakozott a DentálKópé csapatához. Lelkesen segíti az orvosok munkáját, bátorítja a még félős kis pácienseket. Mivel nagy családban nőtt fel, otthonosan mozog a gyerekek világában. Különleges képességgel találja meg velük a hangot, szereti mókával rávezetni őket egy-egy beavatkozásra. “Manóűzésre” mindig készen áll!

Szabdidejét szívesen tölti mozgással, szeret futni, teniszezni, túrázni, de nem veti meg a nyugodtabb tevékenységeket, így az olvasást sem. Hobbi szinten maga is ír, és maradék idejében szeret sürgölődni a konyhában is, ahol egyre nagyobb tapasztalattal főz különleges ételeket.

„A gyermekekhez végtelen türelem, szeretet, odaadás, és sok-sok biztatás szükségeltetik. Hiszem hogy a biztatás erőt ad, a szeretet bizalmat, türelem pedig rózsát terem.”

Hesz Rita

Hesz Rita

Fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Kedvenc mesehős: Rumini, aki egy zöldfülű kisegérből bátor kalandorrá válik.

Hobbijai: Szabadidejében szeret varrni, különösen patchwork technikával, sokat társasjátékozik, de mióta nagymama lett, a családdal, unokákkal tölti legszívesebben a hétvégéket.

1990-ben egészségügyi szakközépiskolában érettségizett és 2020 nyarán végzett fogászati asszisztensként. Klinikai fogászati higiénikusnak tanul, és itt, a DentalKópéban pedig még inkább látja, milyen fontos a prevenció, a megelőzés, és hogy a szájápolást nem lehet elég korán elkezdeni. Nagycsaládos anyukaként könnyen szót ért kicsi pácienseivel, nagymamaként pedig sokkal elnézőbb velük szemben.

„Ehhez a hivatáshoz rengeteg kreativitásra, fortélyra van szükség, de ettől szép és változatos ez a munka. A gyerekek úgy érzem, fiatalon tartanak, főképp lelkileg. Mindig meglep az őszinteségük. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az új hivatásra, amitől jobb emberré válhatok.”

Varga Flóra

Varga Flóra

Fogászati asszisztens

Kedvenc mesehős: Franklin

Hobbija: a kézilabda

2020 júniusában végzett a Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző Intézményében, mint fogászati asszisztens. 2022 januárjától a DentalKópé csapatának lelkes, fiatal tagja. Gyermekkora óta tudta, hogy emberekkel szeretne foglalkozni, sokáig terve volt, hogy óvónő lesz, de a gyerekek szeretete mellett mindig is közel állt a szívéhez a fogászat. Vidám, energikus személyiség, aki könnyen teremt kapcsolatot a gyerkőcökkel. Igazi csapatjátékos, aki a manóűzés során mind az orvosokat, mind a rendelőbe érkező gyermekeket átsegíti a nehézségeken. Fontosnak tartja a testmozgást, 8 éves kora óta kézilabdázik. Ha netán elfáradna, szeret filmeket, meséket nézni vagy olvasni.

„Küldetésem, hogy jókedvre derítsem, bátorsággal töltsem fel a kis kópékat, hogy félelmeiket elűzve könnyedén sétáljanak be velem csodaország kapujába, ahol a doktornénik segítségével elkergetjük fogaiktól a gonosz manókat.”

Lugosi Laura

Lugosi Laura

Fogászati asszisztens

Kedvenc mesehős: Judy Hopps

Hobbija: írás, olvasás, sütés-főzés, túrázás és a jóga

Két egyetem után sikerült megtalálnia a hozzá legközelebb álló szakmát. Fogászati recepciós munkája során tetszett meg neki kolléganőinek a munkája, és azonnal neki is látott kitanulni a fogászati asszisztensi szakmát, melyet a későbbiekben rendelőnkben gyakorolt be. Immár a csapat teljeskörű tagja. Úgy gondolja, nincsen tökéletes módja egy gyermekkel való első találkozásnak a fogászaton. Lehet azért, mert az ő csendes, megfigyelő személyisége az egyik legfőbb adaléka a gyermekek megnyugtatásának. Végtelen türelemmel közelít meg minden helyzetet. Pozitív kisugárzásával igyekszik kellemes és barátságos, megnyugtató légkört teremt a kis kópék kezelései során.

“Szeretek bejárni a gyönyörűen kifestett, mesenézős székkel ellátott rendelőnkbe dolgozni. A legfélősebb gyermek is sokkal pozitívabb élménnyel távozik tőlünk, nagyban ennek köszönhetően is.”

Berta Csenge

Berta Csenge

Fogászati asszisztens

Kedvenc mesehős: Sitka, a mackótestvérekből

Hobbijai: Szabadidejét legszívesebben erdélyi kopó kislány kutyájával tölti. Hobbija a kézápolás és műkörömépítés, mely tevékenységet egyre professzionálisabban szinten végzi.

Csenge 2022 júniusában került hozzánk friss fogászati asszisztensi végzettséggel. Tanulmányait a Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző intézetében folytatta, s már a legelején nyilvánvaló lett számára, oklevele megszerzését követően gyerekfogászaton szeretne dolgozni, így lelkesen kezdett neki karrierjének gyerekfogászatunkon. Könnyen megtalálja a hangot a gyerekekkel, így a kezelések, fogászati beavatkozások hathatós közbenjárására könnyen játékos csínytevésekké válnak. Kifejezetten szereti rávenni a félős gyerekeket különböző kezelésekre, ezzel megkönnyítve nem csak az orvosok munkáját, de segítő attitűdjével sokat hozzátesz, hogy a fogászat, a kezelésekhez való viszonyulás könnyebbé és félelemmentessé váljon a gyerekek számára. Az angolul beszélő kis páciensekkel sem gyűlik meg a baja, mivel jól beszéli a nyelvet.

„Én szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy a szüleim nagyon sokat foglalkoztak a szájhigiéniámmal, ezért nincsenek problémáim a fogaimmal. Szeretném átadni ezt a tudást a szülőknek és gyerkőcöknek egyaránt. Célom, hogy segítsem és megkönnyítsem az orvosok munkáját, az már csak plussz hogy ezt aranyos gyerekek között tehetem meg. ”

Google+