A Mosoly Szakértői

Dr. Auth Adrienn

Dr. Auth Adrienn

Gyermekfogorvos

Kedvenc mesehőse: Törpilla

Hobbijai: Kirándulás, Aerobic, Olvasás

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán végzett. A diploma megszerzése után a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján kezdte meg a gyermekfogászati szakképzést. Részt vesz a klinikai kutatómunkában és a fogorvostan hallgatók oktatásában. Angolul és németül beszél. A klinikai tapasztalatok kellő szakmai magabiztosságot jelentenek a gyermekek által előidézett időnként meglepő és váratlan helyzetek kezeléséhez. Számos szűrővizsgálaton vesz részt, sokszor szabadideje rovására is lelkesen instruálja a gyerkőcöket és mutat rá a fogászati kezelés szükségességére. Maradék szabadidejét szereti a szabadban tölteni.

„Kihívásnak tekintem a kis pácienseim bizalmának elnyerését, amit nem lehet elég korán kezdeni, hiszen együtt sikerülhet megelőznünk számos fogászati probléma kialakulását.”

Dr. Dénes Nóra

Dr. Dénes Nóra

Gyermekfogorvos
Általános fogorvos

Kedvenc mesehőse: Aranyhaj

Hobbijai: kézművesség, olvasás, Aerial hoop

A Pécsi Tudományegyetem Fogorvostudományi szakán végzett. Lelkesen érdeklődik a fogászat minden területe iránt. Bájos, légies teremtés, egyenes, nyitott kommunikációjának köszönhetően a gyermekek hamar együttműködővé vállnak a székében. Frissen végzett fogorvosként azonnal beilleszkedett csapatunkba, a gyerekfogászat mellett az ínygyulladás, illetve a fogágybetegség kezelése érdekli, ezért is nagy hangsúlyt fektet a prevencióra. Szigorúan veszi, hogy a gyermekek elsajátítsák a tökéletes szájápolást, ezért mind a kicsiket mind a szüleiket rendszeresen instruálja, hogy még időben megelőzze a nagyobb lyukak kialakulását. Különböző helyszíneken a rendelőn kívül is gyakran végez szűrővizsgálatokat. Munka után szívesen készít lakásdíszeket, vagy túrázik a barátaival.

„Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne elavult tévképzetekkel nőjenek fel, hiszen fogaik megőrzése fontos feladatunk. Szeretném minél korábban megmutatni nekik, hogy a fogorvostól nincs félnivalójuk, ezzel megalapozva, hogy a vizsgálatok később az életük részét képezzék.”

Dr. Nyeső Alice

Dr. Nyeső Alice

Gyermekfogszakorvos, gyógyszerész

Kedvenc mesehőse: Belle

Hobbijai: utazás, kirándulás

2013-ban a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán és 2018-ban a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán szerzett fogorvosi és gyógyszerészeti diplomát.
A Fogászati-és Szájsebészeti Oktató Intézet Gyermekfogászati Osztályán eltöltött rezidensi ideje lehetőséget biztosított a gyermekfogászat speciális területeinek elsajátítására. Gyerekfogszakorvosunk különös figyelmet fordít a prevencióra, a fogak egészségének megőrzésére illetve a már kialakult problémák (baleseti sérülések, szuvas, fájó fogak) szakszerű ellátására.

„Számomra a legfontosabb, hogy mindig jó élmények birtokában, örömmel térjenek vissza hozzám kis pácienseim.”

Dr. Breiner Marcell

Dr. Breiner Marcell

Gyermekfogorvos
Általános fogorvos

Kedvenc mesehőse: Olaf

Hobbijai: Mérgeskígyó szelídítés és Alpaka lovaglás.

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán végzett. A DentalCoop és a DentalKópé fogorvosi csapatának fiatal, lelkes tagja. Ez a közösség ideális szakmai környezetet biztosít ahhoz, hogy a felhalmozott friss, naprakész tudását magabiztosan fordíthassa a páciensek javára a mindennapokban. Munkájának fókuszában a fogazat természetes esztétikájának helyreállítása áll, minimál-invazív módszerekkel. Angolul és olaszul beszél. Könnyed, laza, barátságos fogorvos és nem utolsó sorban remek a humora. A gyermekekkel is hamar megszerettette magát, a kiskópék örömmel járnak vissza hozzá. Szabadidejében sportol, télen sízik, nyáron szörfözik, ha jó a szél.

„Humorral és a barátságos légkör megteremtésével tudom elnyerni a gyerekek bizalmát és saját nyelvükön ismertetem a kezelés menetét. Ezáltal örömmel jönnek vissza hozzám és megengedik a szükséges beavatkozásokat.”

Dr. Szekér Julianna

Gyermekfogorvos

Kedvenc mesehős: Füles

Hobbijai: olvasás, snowboard, evezés

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán szerzett diplomát 2016-ban. Már az egyetemi évek alatt is érdeklődött a gyermekfogászat és a fogszabályozás iránt; szakdolgozatát is ebből a témából írta. Angolul és németül beszél.
A diploma megszerzését követően a Fogászati-és Szájsebészeti Oktató Intézet Gyermekfogászati Osztályán töltötte rezidens éveit. Az ott eltöltött idő alatt rengeteg szakmai tapasztalatra tett szert, lehetősége nyílt széleskörben megismerkedni nemcsak a gyermekfogászat, de az általános fogászat különböző területeivel is. Ennek köszönhetően gyorsan és magabiztosan tudja megoldani a problémákat, örömmel végzi gyerekfogászati munkáját.

„Fontosnak tartom, hogy kedvesen, de kellő határozottsággal fogadjam és kezeljem kis betegeimet, egyúttal velük együttműködve a lehető legjobb ellátást biztosítsam nekik, hogy a jövőben is szívesen járjanak fogászatra.”

Dr. Balogh Enikő

Dr. Balogh Enikő

Gyermekfogorvos

Kedvenc mesehősei: Vacak, Vuk, Blinky Bill

Hobbijai: motorozás, utazás, színházlátogatás

2018.-ban végzett a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. Jelenleg a Semmelweis Egyetemen a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetben fogszabályozó rezidens. Az egyetem évei alatt igyekezett minden lehetőséget kihasználni, hogy az elméleti tudás elsajátítása mellett már hallgatóként a páciensekkel történő kommunikációban is a lehető legtöbbet fejlődjön. Részt vet a Kárpátaljai egészségügyi szűréseken, az Egészséges Száj Napján és a Sziget Fesztiválon tartott prevención, így lehetősége volt minden korosztálynak szájápolási tanácsot adni. Önállóan is szervezett és tartott számos óvodai és általános iskolai prevenciós alkalmat, ahol játszva vezette be a gyermekeket a szájápolás világába.

„Legtöbb örömömet a gyerekkel töltött időben leltem. Lenyűgöz, ahogy a gyermeki naivitásuk a talpraesettséggel és az elszántsággal párosul. Mi felnőttek is gyakran sokat tanulhatnánk tőlük. A Bátor Tábor önkénteseként tapasztalatból tudom, hogy a dicséret, a megfelelő motiváció életeket változtathat, és változtat is. A Táborozók számára a Bátor Tábor csodaországot jelenti, ahol tényleg minden lehetséges. Éppen ezért szeretném, ha a fogorvosi rendelőm is egy kis csodaország lenne, ahol nem kell félni, ahová a gyerekek bátran és szívesen járnak. Célom, hogy a kis pacienseink szeressenek fogorvoshoz járni, szeressenek fogat mosni, értsék meg a szájápolás miértjét és fontosságát, tudatosan figyeljenek oda fogaik épségére, igényük legyen a rendszeres kontrollra és önfeledt mosollyal magabiztos felnőttként is tudjanak jó példát mutatni a következő generációknak.”

Dr. Tausz Dóra

Fogszabályozó fogszakorvos

Kedvenc mesehős: Tündérbogyó

Hobbijai: gyaloglás, sízés

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán végzett.
1996-ban Fog és szájbetegségek, 2000-ben Fogszabályozás szakvizsgát szerzett.
Oszlopos tagja a DentalCoop és DentalKópécsapatának, hiszen 2003 óta dolgozik itt.
Rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi szakmai továbbképzéseken és előadásokon. Kihívásnak érzi a bonyolult fogazati rendellenességek kezelését. Magas szintű betegellátó munkát végez mind a gyermek, mind pedig a felnőtt korosztály körében. Számos technikát alkalmazva, akár láthatatlan készülékekkel kezeli a különböző harapási eltéréseket, rendellenességeket. Angolul és németül beszél. Mivel mélyen elköteleződött az emberekkel történő segítő munka és önmaga tudatos megismerése mellett, elvégezte a hipnoterapeuta képzést is. Három gyermeket nevel, szabadidejében meditál, kirándul.

„Nagyon jó érzés annak a lehetősége számomra, hogy a saját szakterületemen belül megtalálhatom a módját, hogy hogyan tehetek azért, hogy pácienseim elérjék azt, amit szeretnének!”

A DentalCoopban rendel 1121 Budapest, Zugligeti út 60.

Dr. Farkas Péter

Dr. Farkas Péter

Gyermekfogorvos, általános fogorvos

Kedvenc mesehőse: Tapsi Hapsi

Hobbijai: Falmászás, Fotózás, Túrázás

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán végzett. Az eddigi, főként felnőttfogászati területen megszerzett szakmai tudását, türelmét és precizitását igyekszik a gyermekek javára fordítani fogászatunkon. Könnyedén szót ért a legkisebb gyermekektől a nagyobbakig, bizalmukat elnyerve pedig játékosan űzi ki a manókat a fogakból. Személyesen ismeri Elzát és Annát, de Villám Mcqueen is közeli jóbarátja, akik természetesen rendszeresen járnak hozzá a ragyogó mosolyukat ellenőriztetni.

„Számomra nagyon fontos, hogy a gyermekek első fogászati látogatása pozitív élmény legyen, ugyanis meggyőződésem, hogy ez a találkozás meghatározza a felnőttkorukban a fogászatról alkotott képet. A kezelések során ebben a mesebeli környezetben én is újra gyerek lehetek, így az ő szemszögükből látva a világot igyekszem gyógyítani a fogaikat.”

Dr. Moldován Anna

Dr. Moldován Anna

Gyermekfogorvos

Kedvenc mesehőse: Mickey Egér

Hobbijai: utazás, síelés, röplabdázás, zongorázás

Diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán szerezte. Érdeklődési körébe főként a gyermekfogászat és a fogszabályozás tartozik. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján végzi fogszabályzó szakképzését. A gyermekfogászati és fogszabályozási kezelések mellett részt vesz a fogorvostan hallgatók oktatásában, emellett kutató munkát végez, amelynek témája a diabéteszes gyermekek orális egészsége.
Angolul és németül beszél.

„Fontos számomra, hogy a gyermekek minél fiatalabb életkorban elsajátítsák a helyes száj- és fogápolást és ez a mindennapi rutinjuk részévé váljon. Külön figyelmet fordítok arra, hogy a tudatos és helyes táplálkozási szokások mihamarabb kialakuljanak a kis pácienseknél. Célom, hogy a gyerekek nyugodt körülmények között, biztonságban érezzék magukat a kezelések során és a jövőben is bizalommal forduljanak fogorvoshoz.”

Dr. Bognár Zsuzsanna

Aneszteziológus

Kedvenc mesehőse: Csingiling

Hobbijai: olvasás, túrázás

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végzett. 2010-ben aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsgát tett. 2005 és 2014 között a Pécsi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében szerzett szakmai tapasztalatokat, emellett az orvostanhallgatók és a rezidensek oktatásában is részt vett magyar, angol és német nyelven. 2014-től a főváros több egészségügyi intézményében lát el aneszteziológiai feladatokat. 2017-től csatlakozott a Dentálkópé csapatához. Munkája során kiemelten fontosnak tartja a páciensekkel szembeni empatikus és emberséges hozzáállást. Kedvenc időtöltése az olvasás és a túrázás.
Angolul és németül beszél.

„Külön kis kaland a kis kópékkal együtt szelídíteni a félelmeiket a bátorság szérumot is tartalmazó varázsitallal.”

Google+