A Mosoly Szakértői

Dr. Dénes Nóra

Dr. Dénes Nóra

Gyermekfogorvos
Általános fogorvos

Kedvenc mesehőse: Aranyhaj

Hobbijai: kézművesség, olvasás, Aerial hoop

A Pécsi Tudományegyetem Fogorvostudományi szakán végzett. Lelkesen érdeklődik a fogászat minden területe iránt. Bájos, légies teremtés, egyenes, nyitott kommunikációjának köszönhetően a gyermekek hamar együttműködővé vállnak a székében. Frissen végzett fogorvosként azonnal beilleszkedett csapatunkba, a gyerekfogászat mellett az ínygyulladás, illetve a fogágybetegség kezelése érdekli, ezért is nagy hangsúlyt fektet a prevencióra. Szigorúan veszi, hogy a gyermekek elsajátítsák a tökéletes szájápolást, ezért mind a kicsiket mind a szüleiket rendszeresen instruálja, hogy még időben megelőzze a nagyobb lyukak kialakulását. Különböző helyszíneken a rendelőn kívül is gyakran végez szűrővizsgálatokat. Munka után szívesen készít lakásdíszeket, vagy túrázik a barátaival.

„Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne elavult tévképzetekkel nőjenek fel, hiszen fogaik megőrzése fontos feladatunk. Szeretném minél korábban megmutatni nekik, hogy a fogorvostól nincs félnivalójuk, ezzel megalapozva, hogy a vizsgálatok később az életük részét képezzék.”

Dr. Auth Adrienn

Dr. Auth Adrienn

Gyermekfogszakorvos

Kedvenc mesehőse: Törpilla

Hobbijai: Kirándulás, Aerobic, Olvasás

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán végzett. A diploma megszerzése után a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján kezdte meg a gyermekfogászati szakképzést. Részt vesz a klinikai kutatómunkában és a fogorvostan hallgatók oktatásában. 2019-ben sikeres gyerekfogászati szakvizsgát tett. Angolul és németül beszél. A klinikai tapasztalatok kellő szakmai magabiztosságot jelentenek a gyermekek által előidézett időnként meglepő és váratlan helyzetek kezeléséhez. Számos szűrővizsgálaton vesz részt, sokszor szabadideje rovására is lelkesen instruálja a gyerkőcöket és mutat rá a fogászati kezelés szükségességére. Maradék szabadidejét szereti a szabadban tölteni.

„Kihívásnak tekintem a kis pácienseim bizalmának elnyerését, amit nem lehet elég korán kezdeni, hiszen együtt sikerülhet megelőznünk számos fogászati probléma kialakulását.”

Dr. Breiner Marcell

Dr. Breiner Marcell

Gyermekfogorvos,
parodontológus rezidens orvos

Kedvenc mesehőse: Olaf

Hobbijai: Mérgeskígyó szelídítés és Alpaka lovaglás.

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán végzett. A DentalCoop és a DentalKópé fogorvosi csapatának fiatal, lelkes tagja. Ez a közösség ideális szakmai környezetet biztosít ahhoz, hogy a felhalmozott friss, naprakész tudását magabiztosan fordíthassa a páciensek javára a mindennapokban. Munkájának fókuszában a fogazat természetes esztétikájának helyreállítása áll, minimál-invazív módszerekkel. Angolul és olaszul beszél. Könnyed, laza, barátságos fogorvos és nem utolsó sorban remek a humora. A gyermekekkel is hamar megszerettette magát, a kiskópék örömmel járnak vissza hozzá. Szabadidejében sportol, télen sízik, nyáron szörfözik, ha jó a szél.

„Humorral és a barátságos légkör megteremtésével tudom elnyerni a gyerekek bizalmát és saját nyelvükön ismertetem a kezelés menetét. Ezáltal örömmel jönnek vissza hozzám és megengedik a szükséges beavatkozásokat.”

Dr. Szekér Julianna

Gyermekfogszakorvos

Kedvenc mesehős: Füles

Hobbijai: olvasás, snowboard, evezés

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán szerzett diplomát 2016-ban. Már az egyetemi évek alatt is érdeklődött a gyermekfogászat és a fogszabályozás iránt; szakdolgozatát is ebből a témából írta. Angolul és németül beszél.
A diploma megszerzését követően a Fogászati-és Szájsebészeti Oktató Intézet Gyermekfogászati Osztályán töltötte rezidens éveit. Az ott eltöltött idő alatt rengeteg szakmai tapasztalatra tett szert, lehetősége nyílt széleskörben megismerkedni nemcsak a gyermekfogászat, de az általános fogászat különböző területeivel is. Ennek köszönhetően gyorsan és magabiztosan tudja megoldani a problémákat, örömmel végzi gyerekfogászati munkáját. 2019-ben sikeres gyerekfogászati szakvizsgát tett.

„Fontosnak tartom, hogy kedvesen, de kellő határozottsággal fogadjam és kezeljem kis betegeimet, egyúttal velük együttműködve a lehető legjobb ellátást biztosítsam nekik, hogy a jövőben is szívesen járjanak fogászatra.”

Dr. Balogh Enikő

Dr. Balogh Enikő

Gyermekfogorvos

Kedvenc mesehősei: Vacak, Vuk, Blinky Bill

Hobbijai: motorozás, utazás, színházlátogatás

2018.-ban végzett a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. Jelenleg a Semmelweis Egyetemen a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetben fogszabályozó rezidens. Az egyetem évei alatt igyekezett minden lehetőséget kihasználni, hogy az elméleti tudás elsajátítása mellett már hallgatóként a páciensekkel történő kommunikációban is a lehető legtöbbet fejlődjön. Részt vet a Kárpátaljai egészségügyi szűréseken, az Egészséges Száj Napján és a Sziget Fesztiválon tartott prevención, így lehetősége volt minden korosztálynak szájápolási tanácsot adni. Önállóan is szervezett és tartott számos óvodai és általános iskolai prevenciós alkalmat, ahol játszva vezette be a gyermekeket a szájápolás világába.

„Legtöbb örömömet a gyerekkel töltött időben leltem. Lenyűgöz, ahogy a gyermeki naivitásuk a talpraesettséggel és az elszántsággal párosul. Mi felnőttek is gyakran sokat tanulhatnánk tőlük. A Bátor Tábor önkénteseként tapasztalatból tudom, hogy a dicséret, a megfelelő motiváció életeket változtathat, és változtat is. A Táborozók számára a Bátor Tábor csodaországot jelenti, ahol tényleg minden lehetséges. Éppen ezért szeretném, ha a fogorvosi rendelőm is egy kis csodaország lenne, ahol nem kell félni, ahová a gyerekek bátran és szívesen járnak. Célom, hogy a kis pacienseink szeressenek fogorvoshoz járni, szeressenek fogat mosni, értsék meg a szájápolás miértjét és fontosságát, tudatosan figyeljenek oda fogaik épségére, igényük legyen a rendszeres kontrollra és önfeledt mosollyal magabiztos felnőttként is tudjanak jó példát mutatni a következő generációknak.”

Dr. Tausz Dóra

Fogszabályozó fogszakorvos

Kedvenc mesehős: Tündérbogyó

Hobbijai: gyaloglás, sízés

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán végzett.
1996-ban Fog és szájbetegségek, 2000-ben Fogszabályozás szakvizsgát szerzett.
Oszlopos tagja a DentalCoop és DentalKópécsapatának, hiszen 2003 óta dolgozik itt.
Rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi szakmai továbbképzéseken és előadásokon. Kihívásnak érzi a bonyolult fogazati rendellenességek kezelését. Magas szintű betegellátó munkát végez mind a gyermek, mind pedig a felnőtt korosztály körében. Számos technikát alkalmazva, akár láthatatlan készülékekkel kezeli a különböző harapási eltéréseket, rendellenességeket. Angolul és németül beszél. Mivel mélyen elköteleződött az emberekkel történő segítő munka és önmaga tudatos megismerése mellett, elvégezte a hipnoterapeuta képzést is. Három gyermeket nevel, szabadidejében meditál, kirándul.

„Nagyon jó érzés annak a lehetősége számomra, hogy a saját szakterületemen belül megtalálhatom a módját, hogy hogyan tehetek azért, hogy pácienseim elérjék azt, amit szeretnének!”

A DentalCoopban rendel 1121 Budapest, Zugligeti út 60.

Dr. Gosztonyi Julianna

Dr. Gosztonyi Julianna

Fogszabályozó szakorvos, gyermekfogorvos

Kedvenc mesehőse: Shaun bárány

Hobbijai: szobrászkodás, biciklizés, olvasás

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostud. Karán végzett. Az egyetem elvégzése után a Heim Pál Gyermekkórház Állcsontorthopédiai- és Fogszabályozási Osztályán kezdte rezidens éveit, majd a szakvizsga letétele után is itt dolgozott még évekig. Rengeteg gyermeket kezelt ez idő alatt, és itt tapasztalta meg először, hogy milyen könnyedén tud kapcsolódni hozzájuk, hogy nagyon szeret gyerekekkel foglalkozni. A fogszabályozós szakmai tapasztalatának köszönhetően komlpexebben tud nézni egy-egy esetet, a mentálhigiénés képzettsége pedig a türelmes és empatikus hozzáállását segíti. Fontos számára a gyerekek megnyugtatása, félelmeinek, szorongásainak oldása. Három gyermek boldog anyukája.

„Olvastam egyszer valahol, hogy a gyerekek átlagosan négyszázszor(!) nevetnek egy nap, míg mi felnőttek csupán tizenötször. Szeretek a társaságukban lenni, mert őszinték, mindent szívvellélekkel csinálnak, és tudnak a jelen pillanatban élni. Igyekszem a napi nagyszámú nevetésükhöz szóval- és fogaikat gyógyítgatva tettel is hozzájárulni!”

Dr. Moldován Anna

Dr. Moldován Anna

Gyermekfogorvos

Kedvenc mesehőse: Mickey Egér

Hobbijai: utazás, síelés, röplabdázás, zongorázás

Diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán szerezte. Érdeklődési körébe főként a gyermekfogászat és a fogszabályozás tartozik. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján végzi fogszabályzó szakképzését. A gyermekfogászati és fogszabályozási kezelések mellett részt vesz a fogorvostan hallgatók oktatásában, emellett kutató munkát végez, amelynek témája a diabéteszes gyermekek orális egészsége.
Angolul és németül beszél.

„Fontos számomra, hogy a gyermekek minél fiatalabb életkorban elsajátítsák a helyes száj- és fogápolást és ez a mindennapi rutinjuk részévé váljon. Külön figyelmet fordítok arra, hogy a tudatos és helyes táplálkozási szokások mihamarabb kialakuljanak a kis pácienseknél. Célom, hogy a gyerekek nyugodt körülmények között, biztonságban érezzék magukat a kezelések során és a jövőben is bizalommal forduljanak fogorvoshoz.”

Dr. Kurinyecz Gabriella

Dr. Kurinyecz Gabriella

Aneszteziológus

Kedvenc mesehőse: Szaffi, Maugli

Hobbijai: olvasás, utazás, kirándulás, állatok

2005-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, az aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsgát 2010-ben tette le. Szakmai gyakorlatát több fővárosi (Szent János Kh., Árpád kh…) és vidéki (Hatvan, Gyöngyös, Esztergom) kórházban szerezte meg. Fő szakterülete mellett évekig dolgozott intenzíves mentőgépkocsin Budapesten (MICU), valamint több sürgősségi osztályon, utoljára Esztergomban, melyet 2012-ben osztályvezetőként ő indított el. Angolul, németül beszél. Sok állattal körülvéve, 2 kisgyerekkel vidéken él, szereti a természetet, az aktív kikapcsolódást, a jó filmeket, emellett szívesen olvas, színházba jár.

„Nagyon fontosnak tartom a gyerekekkel való jó kapcsolat teremtést, azt szeretném, ha a gyerekek egészséges – “manó mentes” fogakkal, rossz élmények nélkül hagynák el a rendelőt, Jó érzés, hogy ennek én is a részese lehetek”

Google+